Trainingen volwassenen ( 13-45 /junioren(7-12 jr)

Op dinsdag- zaterdag vindt er wekelijks een training plaats in traditionele Kungfu voor onze volwasenen leerlingen. Op donderdagavond mogen de juniorenleden (tot 12jaar) aan deze fascinerende krijgskunst proeven.

Dinsdagavond,19.00 uur - 20.30 uur volwassenengroep alle nieveau s.

Donderdagavond, 18.30 uur - 19.30 uur jeugd van 7 tot 12 jaar.

Donderdagavond, 19.30 uur - 20.00 uur jeugd 13 -18 jaar.

Momenteel zijn er wekelijks twee volwasenen trainingen.

en is er een keer per week training voor onze junioren/kids groep.

zaterdag is de training bedoelt voor midden /gevorderde groep. De trainingen van deze groep zullen hoofdzakelijk ingevuld worden om de diepgang van de Kungfu beoefening te ontdekken.

In onze reguliere trainingen komen de volgende onderdelen aan bod:

 • Warming-up
 • Conditie/kracht
 • Lenigheidbeoefening
 • Trapoefening
 • Kungfu zelfverdediging
 • Chinees schaduw boksen (Quan)
 • Kungfu solo technieken (houdingen, hand-en voettechnieken)
 • Wapenbeoefening ( wuqishu); lange stok (gun), korte dubbele stok (shuang duan gun), rechte zwaard (jian)), dao (tempelzwaard) 2-delige stok (ur jie gun), speer (qiang) helebaard ,drie delige staf.
 • Wapensparring.(lange stok ,dubele korte stok ,korte stok,speer,vlindermessen).
 • Sparring (San shou)
 • shiziwu (chinese leeuwendans) maandelijks voor geselecteerde groep.

Iedere training is niet identiek wat betreft opbouw. Wel begint iedere training met een warming-up, gevolgd door lenigheidsoefeningen, die op verantwoorde wijze wordt begeleid door de Shifu of Si Kung.

De eerste Kungfu bewegingen waar de leerlingen mee te maken krijgen zijn de basishoudingen (Lien Bu Quan). Deze zijn heel belangrijk in onze verdere Kungfu beoefening. Dit is de basis van elk bewegingspatroon dat hier op volgt. De basisstoten en basistrappen, die eveneens belangrijk zijn in onze verdere Kungfu beoefening, zullen aan bod komen. Beoefenaars die al een tijdje trainen zullen met meer gecompliceerde technieken te maken krijgen.Trainen op doelen is een van de vele onderdelen in onze school. Vaak gaat dit gepaard met een spar- en conditietraining. Verder maken we verschil tussen een technische/traditionele training en een spartraining. Het laatste komt gemiddeld een keer per maand voor.

Om een inzicht te krijgen van onze trainingen ben je altijd welkom om een kijkje te komen nemen en/of eventueel aan een proefles deel te nemen. Laat tijdig weten wanneer je komt zodat we hier rekening mee kunnen houden.

 

JUNIOR TRAINING (7-12JR).

Onze kungfu school heeft een aparte opleiding in kungfu beoefening voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar.Op donderdagavond vindt er wekelijks onze kungfu kids training plaats van 18.30-19.30 uur.

email: info@kungfuheuvelland.nl

trainingen-01 trainingen-02